Hvad med vielser?

– Det begynder med at I to, der ønsker at blive gift, får en snak med vores ledende præst, Simon. Her vil I snakke om, hvad et kristent ægteskab er, og hvordan vielsen foregår.

– Vi kan ikke tilbyde den juridiske side af sagen – den bliver I nødt til at få ordnet på rådhuset. Men det at lægge jeres ægteskab i Guds hånd og sammen fejre denne store glæde – det kan vi gøre! Det kan ske i det hus, hvor vi holder gudstjenester, eller det kan ske i naturen eller et andet sted, hvor I måtte ønske det – hvis det ellers er muligt. I princippet må vi godt låne/leje en folkekirke-kirkebygning til vielsen, men det afhænger af, om denne lokale sognekirke vil give jer lov.

– For god ordens skyld skal det tilføjes, at vi ikke tilbyder vielse lige så bredt, som folkekirken gør. Vi mener således ikke, at vi kan give Guds velsignelse til homofile ægteskaber. Vi kan heller ikke sige, at enhver mand og kvinde, der kommer og vil giftes, kan blive det hos os. Men dette vil komme på banen i forbindelse med samtalen.